Темпераментните фенове на Наполи не останаха безразлични към решението на Маурицио Сари да поеме Ювентус.

Италианският шампион и хегемон в последните години е може би най-мразеното нещо в Неапол. Най-богатият клуб, символизиращ Севера, който не е особено обичан на юг от Рим.

И именно този мразен Ювентус назначи на треньорския си пост Маурицио Сари. Роденият в Неапол специалист, който прекара три години в клуба и се превърна в любимец на феновете. Приемаха го като свой, момче от прашните улици на Неапол, стигнало до треньорския пост на "небесносините".

"Получих някои съобщения от бивши играчи с различен тон и различен поглед върху професията. Прекарах три години в Наполи и от уважение отидох след това в чужбина. Имах нужда да се върна в Италия и получих офертата от Ювентус. През моя живот съм уважавал и работил за всеки отбор на 110%. Ще направя същото и с този отбор. Изборите ми досега бяха много логични и не е нужно да се пише книга за тях", заяви Сари по темата, по време на представянето си в Юве.

Сари има своите разумни аргументи, а и не можем да виним някого, че търси своето развитие, отивайки в най-добрия клуб в страната.

За феновете на Наполи обаче това няма никакво значение. Той вече е обявен за предател, а из улиците на града дори се палеха негови снимки и плакати, ясна демонстрация за това, какво мислят в Неапол за Сари.

Имаше и специално видео на местна телевизия, в която феновете на отбора иронично пожелават успех на Сари и го приведстват за завръщането му в Италия.

Най-честото пожелание към него бе да подобри рекорда си за най-добрът отбор на второто място, който постигна с Наполи спечелвайки 91 точки.

Колоритният собственик на Наполи Аурелио Де Лаурентис пък заяви:

"Вярвам в моногамията, брака и честта. Верен съм на Наполи цял живот като фен и 15 години като собственик. Маурицио е добър треньор, но никога не е доказвал абсолютната си любов към Наполи.

Не се изненадвам от това, че отиде в Юве. Той не спечели нищо тук, надявам се да не спечели нищо там. Вече е наш враг и мога да му пожелая само това - сезони бе нито един трофей".

Голямата звезда на Наполи Лоренцо Инсиние, който също е неаполитанец и отказа доста примамливи оферти, за да остане в родния си клуб, кратко, точно и ясно заяви - "Предателство".