Златан Ибрахимович отново ще играе за Швеция след почти петгодишно прекъсване, тръбят медиите в страната. Неостаряващият нападател на Милан вече няколко пъти намекна за подобно нещо, а изглежда то ще се случи още този месец.

Очаква се 39-годишният ветеран да бъде извикан за световните квалификации срещу Грузия и Косово, както и приятелската среща с Естония, които трябва да бъдат изиграни в рамките на шест дни от 25 до 31 март. Досега през сезона Златан има има 16 гола в 21 мача за клубния си отбор.

"Златан не е казал “не” на нашата среща. Мисля, че си поговорихме доста добре, но диалогът продължава. За това кой ще бъде включен в групата за мартенските квалификации, ще разберете на 16-и март”, бе краткият коментар на шведския селекционер Яне Андерсон, който очевидно е разговарял със звездата.

Ибра е единадесеткратен носител на наградата за най-добър футболист на Швеция, а освен това е и голмайстор №1 в историята на националния отбор със своите 62 гола в 116 мача.

Футболистът имаше желание да се върне в селекцията на “тре крунур” за Мондиал 2018, но след като това не се случи, той обвини медиите за отсъствието си от състава.