Атакуващият халф на Левски - Стайн Спиерингс, даде общирно интервю пред bTV, в което разказа за престоя си на "Герена" и странната ситуация, в която се озова.

Нидерландецът пристигна през зимата, но само в рамките на няколко месеца клубът бе сполетян от управленски катаклизми и финансова криза, а футболът в световен мащаб бе спрян заради пандемията.

Спиерингс бе изненадан, но също така възхитен от инициативите на "сините" фенове, които бяха основният спонсор на клуба в този период.

Той дори направи любопитен коментар, че явно феновете обичат Левски повече, отколкото той своята приятелка.

"Играех един от последните си мачове за бившия ми клуб. Разговарях с агента ми и той каза, че в мача срещу Твенте треньорът на Левски - Петър Хубчев и помощникът, му ще дойдат да ме гледат и на следващия ден ще имаме среща. Отбелязах два гола, беше перфектният момент да се видя с тях. Имах добро усещане. После бяха празниците.

В деня преди Коледа дойдох в София, разгледах града, стадиона, всичко. Бях впечатлен, стори ми се много добре и реших да дойда. Когато си в Нидерландия, България не е първата страна, за която се сещаш, когато искаш да предприемеш следващата стъпка, но пристигнах тук, видях стадиона и говорих с Павел Колев. Каза ми, че София е много хубав град за живеене, че традиционно Левски е най-големият клуб в България, но през последните 10 години има нов отбор, който винаги е на първо място.

Когато се случиха проблемите със собственика първоначално не повярвах, защото когато пристигнах веднага писах на Найджъл Робърта - другия нидерландец. Той ми каза, че всичко е много добре организирано, върви си по план. Така че първия път, като чух за проблемите, бях леко шокиран. Но аз винаги мисля позитивно и смятам, че нещата скоро ще се променят. И за секунда не ми е преминавало през ума да напусна, защото подписах договор за три години и половина. Но когато са два месеца и искаш да се докажеш, както е в моя случай, няма никаква логика да си тръгвам толкова бързо.

Да видиш, че хората правят това, ти дава много стоплящо чувство. Не мога да си представя, че можеш да обичаш нещо толкова много. Мисля, че те обичат "Левски" повече, отколкото аз приятелката ми.

Страхотно чувство! Именно такава емоция изпитах още в първия момент, в който дойдох тук, така че не съм много изненадан. Не мисля, че в Нидерландия това може да се случи. Не съм свикнал да виждам такава дарителска инициатива. Показва колко много хората обичат този клуб, а това е най-важното нещо.

Получавам някаква заплата, така че това не е най-важното. При нас е същото като да имаш нормална работа. Ако си я вършиш, трябва да ти плащат, това важи за всички сектори. Може би ако не ми плащат 3 месеца или повече, може и да се замисля да напусна, но това не е случаят.

Само четох за новия собственик Наско Сираков в интернет, но все още не съм се срещал с него. Разбрах, че е нападателят с най-много голове за "Левски", така че може би ще ме научи на някои трикове, за да бележа по-често", сподели Спиерингс.