Турция се събуди с новината, че легендарният вратар Рюстю Речбер е приет по спешност в болница със обострени симптоми на вируса Covid-19. Съпругата на стража, който е със статут на идол в родината му, съобщи в Инстаграм за случилото се.

"Бих искала да ви дам добри новини, но трябва да кажа истината - написа Исил Речбер в социалните мрежи. - Съпругът ми е приет по спешност в болница, а ние сме в шок. Не можем да напускаме дома си, а той е там, не можем да го видим.

Нашите тестове - на мен, сина ни и дъщеря ни, са негативни. Той обаче има коронавирус и то - със симптомите му. Бог е милостив, Рюстю е в добри ръце на отлични лекари... "

Преди дни Турция изпадна в шок от вестта, че най-заслужилият човек в историята на местния футбол - Фатих Терим, е също в болница с вируса. Треньорът е на 68, докато бившият вратар Рюстю - на 46.

Той е огромна фигура от най-славните години на турския национален тим, със заслуга за третото място от Мондиал 2002, полуфинала от Евро 2008 и още един бронз - на Купата на Конфедерациите през 2003 г.

В клубния футбол игра над 400 пъти за Фенербахче, а завърши кариерата си при съперника Бешикташ.

Бе част и от Барселона, като игра няколко мача за периода 2004-2006 г. в отбора.