Продажбата на намиращия се в изключитлено деликатна ситуация тим на Челси продължава да се бави, а в последните дни са се появили нови пречки около сделката, пишат медиите на Острова.

Както знаем, лондонският клуб пострада от наложените санкции на собственика Роман Абрамович. Неговите активи бяха замразени, а той също така няма и право да генерира печалба на територията на Великобритания, което буквално стопира нормалното функциониране на футболния му клуб.

Все пак Челси получи временен лиценз до 31 май. Ако до тази дата не бъде осъществена сделка за продажбата на клуба, то шансът за влизане в администрация е доста сериозен.

Американецът Тод Бьоли и управляваният от него консорциум са фаворити да купят клуба за 3,1 милиарда долара, като почти всички детайли по сделката изглеждаха уточнение.

Сега обаче се е появила доста сериозна пречка, която именно Роман Абрамович и неговият екип правят.

Идеята на правителството е всички тези над 3 милиарда долара да преминат през специална банкова сметка, от която веднага да бъдат пренасочени за благотворителност, подпомагайки Украйна и украинските семейства, както Абрамович първоначално сам пожела.

От кипа на олигарха обаче са поискали 2 милиарда от тази сума да премине през тях сметка. Това е сумата, която е инвестирата в клуба под формата на заем от негова компания.

Именно това се явява огромна пречка за продажбата. Ако тази сума отиде в сметка на Абрамович, това ще е в нарушение на наложените санкции, защото се явява приход за олигарха.

Той продължава да твърди, че ще дари цялата сума за благотворителност, но ако тя постъпи в негова сметка, правителството няма да има никаква гаранция, че Абрамович ще удържи на думата си.

Проблемите за Челси и феновет ена клуба са, че докато текат тези спорове, "червената лампичка" е светнала много сериозно, а следващите две седмици могат да са решаващи за бъдещето на "сините" от Лондон.