Станимир Стоилов е отказал предложението да поеме родния шампион Лудогорец, съобщи "Труд".

Новината са обявили негови агенти, като Стоилов предпочита да изчака по-добро предложение от чужбина.

По неофициална информация, сделката е пропаднала заради клаузите, които ръководството на Лудогорец е приложило в договора.

Става въпрос за неустойки при уволнение и клаузи за гарантиране на шампионска титла, с което Стоилов не е бил съгласен.

Смяташе се, че родният специалист ще поеме разградчани за рекордна за нашите стандарти заплата от милион евро на година, като договорът му щеше да е за 2,5 години.

"Говорим с много клубове и всичко може да стане. Бъдете сигурни, че ще вземем най-доброто решение", заявиха от мениджърския екип на Стоилов пред "Дневник"

Мъри Стоилов е на 53 години, а в последните 24 месеца бе без работа и отказа няколко оферти, в които не видя нито финансовото, нито спортно-техническото предизвикателство.

Най-близо бе до руския Динамо (Москва) и китайски отбор през този период.

Преди това той бе селекционер на Казахстан, а прената му работа бе с 4 много успешни сезона в Астана в същата държава, където спечели 4 титли, вкара тима в групите на Шампионската лига и два пъти в тези на Лига Европа.

Разбира се, успехите му с Левски са основата на неговата кариера като треньор. Стоилов донесе две титли на "сините" в периода 2004-2008 г., вкара отбора в групите на Шампионската лига и стигна четвъртфинал за Купата на УЕФА.