Аржентинецът Маурисио Почетино официално е новият треньор на френския шампион и миналогодишен финалист в Шампионска лига - ПСЖ. Той подписа договор до 30 юни 2022 г.

Назначанието на Почетино се смяташе за сигурно в последните дни, като между двете страни оставаха само дребни детайли за уточняване. Така след повече от година без работа, Почетино отново ще води отбор.

Бившият треньор на Тотнъм познава отлично обстановката в Париж, защото бе част от отбора на ПСЖ като футболист в началото на този век. Разбира се, по онова време ПСЖ бе далеч по-различен клуб, без мощният финансов ресурс, който имат катарските му собственици.

Почетино от своя страна е смятан за един от най-добирте треньор в момента. Той успя да класира Тотнъм на финал в Шампионска лига, макар клубът да не правеше гръмки трансфери подобно на конкурентите си.

До този момент той бе работил именно в клубове, които не бяха сред големите играчи на трансферния пазар. Сега обаче Почетино се оказва в съвсем различна роля, като вероятно е има доста средства за харчене в следващите месеци.

Любопитно е, че именно ПСЖ е дестинацията, с която непрестанно се свързва името на сънародника му Лионел Меси.

Към момента ПСЖ заема третото място във Франция, само на точка от лидера Лион. Титлата в Лига 1 обаче едва ли ще е толквоа трудна задача за постигане от страна на Почетино. По-скоро голямата цел пред него е да успее да донесе трофея от Шампионска лига в Париж.