Огромно наказание грози Лионел Меси след червения картон, който получи в мача за Суперкупата на Испания. Капитанът на Барселона бе изгонен в края на  продълженията, когато удари без топка Асиер Виялибре от Атлетик Билбао, а баските успяха да стигнат до трофея, побеждавайки каталунците с 3:2.

Директният червен картон може да коства доста на Меси и Барселона, а всичко зависи от това как постъпката му срещу Виялибре ще бъде тълкувана от дисциплинарната комисия. Със сигурност десетката на каталунците ще пропусне следващите два мача на своя отбор - срещу Корнея за Купата в четвъртък и срещу Елче в Ла Лига през уикенда.

Наказанието му ще бъде минимум два двубоя, защото при случката, довела до изгонването му, топката не е в игра. Ако поведението му бъде прието за “прекомерно агресивно”, то тогава Лео ще бъде аут за поне четири мача, а правилата гласят, че при прилагането на този член, по преценка на компетентните органи, може да се стигне и до санкция от двуцифрен брой срещи - цели дванадесет.

Но каквото и да се случи, червеният картон е просто поредната багра в разочароващия и очертаващ се последен сезон на клубната легенда с екипа на Барселона.