Организаторите на Копа Америка са поискали най-сурово наказание за Лионел Меси, като санкцията ще се разглежда на заседание тази седмица.

Аржентинският гений бе изгонен със смехотворен червен картон в мача за трето място срещу Чили (спечелен с 2:1 от неговия тим), а после не спести нищо никому в изказването си.

Меси обвини организаторите, че това е "корумпиран турнир", направен, за да бъде спечелен от Бразилия. Така и стана - селесао в неделя късно вечерта вдигна трофея след 3:1 над Перу на финала.

Меси ще бъде наказан поне за 4 официални мача, твърди аржентинският в. "Кларин". Това ще са двубои от Копа Америка 2020, защото догодина пак има такъв турнир. Световните квалификации за Мондиал 2022 започват едва след него.

Но се говори дори за санкция от 2 г. без футбол в официален двубой с националния екип, което би го извадило Лео до средата на 2021 г. Тогава той ще е на 34.

Медиите в Буенос Айрес се притесняват, че такъв огромен удар би отказал Меси от националния тим.

Разбира се, има го и другия, по-оптимистичен вариант. Той може да си вземе идеална почивка от пътуванията и мачовете до втората половина на 2021 г., след което, вече на 35 г., да опита да спечели Мондиала в Катар през декември 2022-ра. Малко далечно звучи, обаче.