Димитър Пенев се изказа в своя неподражаем стил за предстоящия мач Чехия - България в петък, който може да се окаже ключов в нашата група от европейските квалификации.

Гостуваме в Прага утре от 21,45 ч, като нашите са с 2 т. от първите два мача, а съперникът няма нито една след един изигран двубой.

"Вече сме в Европа и трябва да сме равни ва чехите - каза Пената по време на пресконференция за предстоящия турнир за аматьори "Албена къп 2019", на който е патрон. - Балъков беше добър футболист, показа, че може да работи и като треньор. От сърце му желая успех!"

Треньор №1 на XX в. у нас коментира и ситуацията в ЦСКА, където остава като консултант в щаба на Добромир Митов за новия сезон, редом с Люпко Петрович:

"Съвети не се дават, в разговорите си имаме точни приказки. От много акъл вече 20 години блокирахме, не ни вървят много акълите. Целите са такива, каквито са били десетки години - първо място, турнири... Важното е самите изпълнители на терена да чувстват старите задачи, старите разбори - имам предвид успехите на ЦСКА.

По-бързо трябва да се приспособят, да знаят за кой клуб играят."