Бившият френски национал Бруно Мартини е починал на 58-годишна възраст тази нощ. Новината бе разпространена от един от клубовете, за които той игра - Монпелие, а причината е сърдечна недостатъчност. В близо 20-годишната си кариера той бе част от само три клуба - Оксер, Нанси и Монпелие.

Започва в Оксер, където записва 322 мача за 14 години, за кратко е в Нанси (65 мача за два сезона) и приключва кариерата си в Монпелие, където изиграва 105 мача.

За националния отбор на Франция има 31 мача и две участия на европейски финали - през 1992 и 1996, като при първото е титулярен страж на "петлите". След края на кариерата си работи като треньор на вратарите както за Монпелие, така и за селекцията на страната си.

На 9 септември 1992 година е титуляр на стадион "Васил Левски", а тогава французите отстъпват на България с 0:2 след голове на Христо Стоичков и Красимир Балъков в квалификациите за САЩ '94. 

"Когато споменем името на Бруно Мартини, това означава, че говорим за един от най-великите вратари в историята на френския футбол. Днес скърбим за един от най-великите, които сме имали", гласи съобщението на последния му клуб - Монпелие. 

Като част от щаба на Франция той става европейски шампион през 2000 година, а през 2006 година остава със сребърен медал от световното първенство.