Президентът на Галатасарай Дурсун Йозбек говори за подобието на мач, което бе финалнат среща за Суперкупата на Турция между неговия отбор и Фенербахче. "Фенерите" изкараха едва минута на терена, след което напуснаха, като междувременно вече бяха получили гол, реализиран от Мауро Икарди.

Причина за това е несъгласието им с някои решения на местната футболна федерация, включително за намаляването на наказанието на Трабзонспор след мелето, което фенове на отбора и играчи на истанбулския гранд си спретнаха преди известно време.

ВИДЕО ОТ СЛУЧИЛОТО СЕ ГЛЕДАЙТЕ ТУК >>>

"Не очаквах такава ситуация, това е абсурдно. Казаха се много неща, но това е лудост. Станахме свидетели на нещо неочаквано - финал да приключи за една минути. Станаха за срам пред целия свят. Мисията на Галатасарай и Фенербахче е да накара хората да се влюбят във футбола. Не знам как не ги е жал за децата от юношеския отбор, не е ли срамота?", каза Йозбек.

Фенербахче пусна титулярен състав, който бе изцяло от юноши до 19-годишна възраст.

Финалният мач се игра в Урфа, а шефът на "Джим Бом" изрази и мнение, че поведението на градския съперник е обидно към местните хора, които са получили възможност да видят два от най-големите клуба в страната на живо.