Поредната и вероятно най-очаквана фенска инвазия даде старт на ден №3 от Евро 2024.

Става въпрос за оранжева армия от нидерландски фенове, които от сутринта заляха улиците на Хамбург, където след няколко часа "лалетата" ще се изправя срещу Полша в мач от Група "D".

До момента най-впечатляващи бяха шотландците, които изсипаха около 200 000 фена в Мюнхен за мача на откриването, а вчера невероятна подрепа имаше за националния тим на Албания, който сякаш бе домакин с около 50 000 фена в Дортмунд.

На 50 000 са и нидерландците, които с ярките си оранжеви екипи винаги са били след най-колоритните агитки на големите първенства.

От въпросните три инвазии, тази е най-очакваната предвид факта, че Хамбург е на около 200 километра от нидерландската граница и за всички бе ясно, че десетки хиляди ще се изсипят за първия мач.

Не е ясно каква част от тези привърженици имат пропуски за мача, а най-важното е, че към момента всичко минава в приятен тон и без ексцесии.

Все пак това е един от рисковите мачове на Евро 2024, защото немалка полска агитка също ще присъства в Хамбург. Огромна бройка поляци живеят както в Германия, така и в близка Дания, а освен това и самата Полша не е толкова далеч - на около 300 километра от мястото на днешния двубой.