Президентът на УЕФА Александър Чеферин отговори на нападките към централата, които умопомрачителният нов договор на Килиан Мбапе предизвика.

Мнозина нарекоха това "срам за футбола" и сериозно се осъмниха, че такъв договор е грубо погазване на всички правила за финансов феърплей, които Европейската футболна централа въведе преди години.

Целта на това правило е да спре тези умопомрачителни сделки, но големите клубове отново намират начини да го заобикалят.

Александър Чеферин защити шефовете на ПСЖ и каза, че щом няма сигнал за нарушение на тези правила, то около Килиан Мбапе няма нищо нередно.

"Защо да объсждам трансфер, който поне по моя информация не е в нарушение на правилата за финансов феърплей.

Нито Реал Мадрид, нито някой друг ще казва на УЕФА какво да прави. Ние си имаме наши правила и ще ги спазваме. А и доколкото знам, офертата на Реал не е била много по-различна от тази на ПСЖ.

Не разбирам също така какво искате да направи УЕФА за собствеността на ПСЖ. Посочете ми една причина, заради което тези хора не бива да притежават клуба.

Нима няма други клубове по света, които се управляват по подобен начин. Вижте и Висшата лига, където също имаме собственици от Близкия Изток и САЩ.

Интересуват ме тези, които нарушават правилата, всичко друго са спекулации и обвинения във войната между клубовете, в която ние като ръководен орган няма да участваме".