Френските медии продължават да ровят и търсят причини за звучния провал на националния си тим на Евро 2020.

"Петлите" отидоха с огромни претенции и очавкания в ролята си на действащ световен шампион. Те бяха категоричният фаворит на всички букмейкъри, но напуснаха още на осминафиналите. Франция загуби с дузпи от Швейцария, като за четиири мача на първенството победи само Германия, записа ремита срещу Унгария и Португалия.

Естествено, че никой няма съмнения в невероятните качества на тези играчи и отборът като цяло, защото в почти същия си вид Франция завоюва напълно заслужено световната титла преди три години.

Именно заради това френски медии търсят подводните камъни, които спряха "петлите". И на този етап те стигнаха до следните изводи:

Скандали, липса на дисциплина и прекалено самочувствие са причината за провала.

Всичко започва от дисциплината, защото под натиск на играчите, Дидие Дешан е позволил те да доведат семействата си. Но тук не става въпрос за вземане на съпругите и децата, които да могат да видят за няколко часа на ден, а викането на доста повече роднини, които са непрестанно с играчите в хотела.

Всичко това съвсем е нарушило лагерната обстановка, а самите играчи са имали доста неща за разсейване, вместо да се концентрират върху първенството.

Общо взето Дешан е демонстрирал по-меко поведение и в други ситуации. Твърди се, че ядрото на отбора е имало претенции към натовареността на тенировките. Нещо, за което Дешан отново е отстъпил.

Хора като Антоан Гризман пък са седяли будни по цяла нощ преди мачовете, за да гледа плейофите от НБА. Не е тайна, че той предпочита да гледа баскетбол пред футбол, но все пак е малко несериозно поведение, когато представляваш родината си на голям форум.

Гризман е бил инициатор на това гледане на НБА, но в никакъв случай не го е правел сам.

Общо взето, този месец за "петлите" е бил по-скоро почивка с четири мача, а не сериозен лагер като на голям форум.

Освен това на трибуните в Букурещ имаше и грозен скандал както между играчи, така и между техните семейства. След изравнителния гол на Швейцария в последната минута, Пол Погба и Адриен Рабио се нахвърлиха един върху друг, като трябваше съотборниците им да ги удържат.

Минути по-късно грозен скандал е избухнал на трибуните, където майката на Рабио е започнала да търси обяснение от семейството на Погба.

Отново ситуации, които показват, че колективът и изобщо самата обстановка не са били на нужното ниво, което логично се отрази и на терена.

И като цяло тази разпусната обстановка е създала впечатление на "петлите", че всичко е наред, те владеят нещата и са най-силният тим на шампионата. Именно заради това, когато Пол погба вкара за 3:1 срещу Швейцария, видяхме едно лежерно и високомерно поведение, което бе наказано.

Снимка: Getty images