Полицията влезе в дома и офиса на психоаналатика Аугустина Косачов в Буенос Айрес, която се превръща във втори заподозрян около смъртта на футболната икона Диего Армандо Марадона.

Преди нея вече бе разпитан след обиск в неговия апартамент лекарят Леополдо Луке, който в последните години бе нещо като личен доктор на покойния аржентински футболен идол.

Според говорителя на полицията в столицата, от офиса на Косачов са иззети медицинското досие на Марадона и други документи, докато с нея е разговаряно в дома, където тя е очаквала появата на органите на реда.

Обвинение към нея още няма, но адвокатът на Диего - Маркос Морла, още в деня след смъртта му каза, че "лекарите направиха така, че да го няма".

Самата психоаналитичка разпространи обръщение чрез адвоката си:

"Правила съм всичко съвсем съзнателно и отговорно, със знанието на Марадона и неговото одобрение".

В дните преди да си отиде от света, 60-годишният бивш футболист е искал отново да иде в Куба на терапия. Именно там няколко пъти в живота му се възстановяваше от зависимости и здравословни проблеми.

Косачов твърди, че тя е организирала това, но пътуването е било планирано за края на месеца или началото на януари.

Марадона почина в сряда, 25 ноември, след инфаркт.

В началото на миналия месец той бе опериран в клиника в Буенос Айрес, като от мозъка му бе отстранен хематом. Операцията бе ръководена лично от неврохирурга Луке, а след нея Диего се възстановяваше в изолация в къща в покрайнините на столицата. Но информациите бяха, че е бил в депресия и анемия, като на моменти е говорил за това, че е загубил желание да живее.