Диего Марадона живя като за няколко живота, а изглежда дори и след смъртта, футболната легенда няма да бъде оставен да почива в мир. По-малко от 24 часа след погребението му на сцената се попяви 19-годишният Сантиаго Лара, който посредством адвоката си Хосе Нунес иска тялото на Дон Диего да бъде ексхумирано, защото твърди, че е негов извънбрачен син.

Тийнейджърът е подал молба в съда в родния си град Ла Плата - на около час южно от Буенос Айрес, като исканията му са за ДНК тест. Адвокатът му обяви тези действия в национален ефир, разкривайки, че години наред Сантиаго се бори да открие кой е баща му.

Младокът е шестото уж извънбрачно дете на Диего. Преди време една от дъщерите му се пошегува, че татко ѝ може да направи стартова единадсеторка от хора с подобни искания.

Майката на Сантиаго е била Наталия Гарат, която умира на 23-годишна възраст през 2006 година, като се твърди, че в продължение на седем години е имала отношения с великата десетка. Марадона има общо пет деца, като две от тях бяха признати сравнително късно. 

Сантиаго не е успял да стигне до разбирателство с правния екип на футболната суперзвезда, когато той все още е бил жив и това е причината да прибегне до подобни действия сега, веднага след кончината на Марадона. Младият мъж твърди, че не се интересува от пари, а просто иска да е сигурен в това кой е баща му.

"За съжаление майка ми почина, когато бях на три, но дни преди смъртта си каза на група адвокати, че Диего е баща ми. Наясно съм, че това ще създаде голям шум в Аржентина, но ако не направя това сега, кой ще даде ДНК проба?", заяви Сантиаго пред телевизионния канал Telemundo.

Признатите от Диего Марадона деца са дъщерите му от съпругата му Клаудия - Далма (32-годишна) и Джанина (30), Диего-младши (34), Яна (23) и. Седемгодишният Диего Фернандо. Слуховете пък свързват с евентуално бащинство "кубинското трио" - Джоана, Лу и Хавиелито, както и Магали Гил и сега Сантиаго Лара.

Лара е отгледан от последния приятел на майка си - Марсело Лара и носи неговата фамилия, но вярва, че истинският му баща е Диего Марадона.

 "Смятам, че изглеждам като него - лицето, къдриците", добавя още Сантиаго.