Рим настръхна, а причината е, че се осъществи първия по рода си трансфер между двата големи съперника от града.

Става въпрос за трансфер между Рома и Лацио, а главният замесен в сагата е световният и европейски шампион с Испания - Педро.

34-годишният атакуващ играч, който през миналия сезон защитаваше цветовете на Рома, изобщо не попада в плановете на новия треньор Жозе Моуриньо. Треньор на големия съперник Лацио обаче е Маурицио Сари, с който двамата работиха в Челси и имат отлични отношения, а наставникът е заявил пред ръководството, че иска да види Педро в състава си.

И така се случи немислимото. Двата големи съперника от Рим седнаха на масата за преговори, като се твърди, че Лацио дори е платил около 2 милиона евро за услугите на испанеца.

Този трансфер е исторически първи между двата клуба, особено щом са замесени пари.

До този момент са малко играчите, които са обличали двата екипа, макар и не директно преминавайки от единия, в другия тим. Още по-комичното в случая е, че Педро вкара последния гол в дербито на Вечния град, когато през май оформи крайното 2:0 в полза на Рома.

Любопитна е каква ще бъде реакцията към Педро от двете страстни агитки, но едва ли испанеца ще се радва на топло отношение, особено от тифозите на досегашния си клуб.