Столичният Локомотив продължи със силното си представяне от началото на сезона и победи с класическото 3:0 новака Септември (София).

Това бе първи сблъсък между двата столични тима на ниво елит от 23 години насам, когато "железничарите" спечелиха с минималното 1:0 в мач, по времето на който само двама от титулярите на Септември са били родени.

Изключително младият състав на символичните домакини за пореден път през сезона игра смело и атрактивно, но си изпати от своята наивност в дефанзивен план.

След едно равностойно начало, в което сякаш топлото време пречеше и на двата тима да създават интересни положения в атакуващ план, Локомотив получи шанса да изпълни дузпа.

Първоначално играта на Иван Арсов с ръка не бе отсъдена като наказателен удар, но след преглеждане отново на ситуацията, реферът Ивайло Ненков посочи бялата точка.

Със сигурност решение, което не изглеждаше безспорно. В последните кръгове видяхме доста сходни положения, коите не бяха отсъждани като дузпи, но днес решението на рефера бе наказателен удар, който Димитър Митков отбеляза.

И след гола играта отново бе доста равностойна, докато не дойдоха последните няколко минути на първата част, в които с две атака Локомотив реши срещата.

Първо Митков майсторски отклони с глава центрирането на Камен Хаджиев за 2:0, а в даденото от съдията продължение Франса нацели горната греда, но Димо Бакалов бе на точното място, за да довкара топката за класическото 3:0.

Убийствена ефективност за "железничарите", които почти решиха мача още през първата част, а Септември имаше само един шанс да завърже интригата.

Това се случи в самото начало на второто полувреме, когато топката доста явно срещна ръката на бранителя Алан Карлош, а макар реферът отново да прегледа ситуацията, този път той не посочи бялата точка.

Със сигурност много дискусионно решение, защото положението бе напълно идентично с това, в което бе отсъдена дузпа за Локомотив през първата част.

След този спорен момент Септември така и не създаде чисто положение, с изключение на един далечен шут Александър Тодоров, който срещна гредата в самия край на мача.

Така Локомотив вече има две победи, две ремита и поражение от началото на сезона, като заема временното седмо място с осем точки. Старт, който е доста по-добър от миналогодишния, когато на същия етап от кампанията, "железничарите" имаха с пет пункта по-малко.

Септември от своя страна е на 12-а позиция с четири точки.

Снимка: Bulphoto