С плановете за европейска Суперлига, които разтърсиха футбола преди няколко месеца, изглежда изобщо не е свършено.

Последните три клуба, които така и не се отказаха от намеренията си - Реал (Мадрид), Барселона и Ювентус, приветстваха последното решение на съда, което е в тяхна полза.

То гласи, че УЕФА незабавно трябва да спре всички процедури и наказания спрямо всичките 12 клуба, които опитаха да стартират този алтернативен футболен проект. Именно това бе козът в ръката на Европейската централа, с който тя сплаши замесените.

"Съдът подкрепя искането, отправено от организаторите на европейската Суперлига, отхвърля жалбата на УЕФА и потвърждава предупреждението си към УЕФА, че неспазването на неговото решение ще доведе до глоби и потенциална наказателна отговорност", обявиха по едно и също време трите клуба.

Това обаче е решение, което засяга и останалите замесени в случая.

Все пак това не е окончателно решение, защото предстои разглеждане от Европейския съд в Люксембург, но мнението на юристите на трите клуба е, че там решението няма да е по-различно.

Това решение веднага притеснение във футболните страни, защото очевидно Суперлигата няма как да бъде спряна по съдебен път, защото тя не нарушава никакви закони, освен морални на любимия на стотици милиони спорт.

Няма да е изненада, ако в близките месеци тези планове бъдат задвижени отново с пълна сила, а целта им е ясна - богатите да се отделят в собствена лига, където да стават все по-богати, докато националните първенства ги очаква бавен и мъчителен залез.