Едва след втория си мач с екипа на ПСЖ за първенството, Меси вече предизвика първи скандал около себе си. Проблемът е между суперзвездата и неговият треньор и сънародник - Маурисио Почетино.

Причина за проблема бе фактът, че Почетино извади Меси в 76-ата минута на вчерашния мач срещу Лион. По това време резултатът бе 1:1, а парижани опитваха да стигнат до успеха, който в крайна сметка завоюваха с гол в последната минута. 

Фактът, че е заменен изобщо не се хареса на Меси, който отказа да подрави своя треньор, а между двамата прехвърчаха искри.

Нещо, което виждаме постоянно по терените, но когато замесеният играч е Меси, новината става световна.

Френските издания отдават далеч по-голямо значение на реакцията на Меси, отколкото на самата победа на ПСЖ и мача. Вече се пише за сериозно недоволство срещу Почетино, а ако звездите му се обърнат срещу него, то е ясно, че едва ли аржентинският наставник ще остане много дълго на поста си.

По време на пресконференцията той бе попитан за този момент, но наставникът се измъкна с отговора, че е направил това, което е най-добро за отбора.

Той отказа да коментира самата реакция на Меси. Всички добре знаем, че винаги около Барселона са витаели слухове, че Меси е човекът, който доста е имал влиянието в съблекалнята да сменява треньори, дори и да определя промени в състава. Поне според слуховете, които витаеха около каталунците.

В Париж времето ще покаже, дали евентуален скандал с Почетино ще коства главата на треньора.