Вицепрезидентът Ед Уудуърд описа предстоящия летен трансферен прозорец като отлична възможност за Манчестър Юнайтед да изгради състав, способен да се бори за трофеите в Англия и Шампионската лига.

Юнайтед, който за последно стана шампион през сезон 2012/2013, се намира на пет точки от четвъртия в класирането Челси след 25 кръга във Висшата лига. Отборът привлече само един футболист с постоянен договор през зимата - Бруно Фернандеш от Спортинг Лисабон, а Уудуърд обеща повече средства за трансфери през лятото.

"Анализираме и набелязваме футболисти през целия сезон, за да можем да бъдем активни по време на летния трансферен прозорец. За нас той ще бъде отлична възможност да продължим да изграждаме състав, който да бъде постоянно замесен в битките за Висшата лига и Шампионската лига. Това е наш приоритет", каза вицепрезидентът на Юнайтед.

"Инвестираме много в скаути, данни и анализи. Целта ни е да привличаме играчи, които са опитни, но в същото време млади и с потенциал за развитие", добави той.