Президентът на испанската Ла Лига - Хавиер Тебас, загатна, че зад преминаването на Лео Меси в ПСЖ има друга причина, не само финансова.

Припомняме, че официалната версия от страна на Барселона бе, че клубът няма как да предложи нов договор на голямата си звезда, защото няма да успее да покрие изискванията на финансовия феърплей.

Това наложи раздялата на Барса с Меси, а със сигурност този ход ще има огромни финансови последствие не само за каталунците, но и за испанския футбол като цяло.

Някои дори обвиниха Хавиер Тебас, че той стои зад тези изисквания, довели до напускането на Меси. Самият Тебас призова Барса да публикува всичките си финансови отчети, защото според самия него, клубът е имал начин да намери средства за договора на Меси, но зад цялата драма има и други причини, които не се съобщават от клуба пред широката общественост.

Неговото изказване идва само няколко дни, след като бе публикувано копие от факс, с който Лионел Меси само моли да напусне Барселона в края на миналото лято.

"Дискутирах това с президента на Барселона Жоан Лапорта, както и с борда на директорите. Търсеха се решения, казват, че причините са икономически, но ако са други, то тогава не мога да давам оценки.

Смятам, че нещата ще се изяснят, когато Барселона публикува цифрите и тогава ще разберем дали Меси наистина е можел да остане или не. Аз уважавам решението на клуба, но нещата трябва да бъдат казани такива, каквито са. Дали причините са икономически не мога да кажа със сигурност, нека най-сетне видим истината.

Имахме страхотен късмет да имаме двамата най-добри футболисти в света в двата най-добри отбора в света и Ла Лига имаше възможност да вземе предимство от това, за да може да заема първото място като първенство. Може би напускането на Меси бе по-болезнено, от тов на Роналдо, тъй като аз лично го смятам за най-добрия в историята и той не заслужаваше да напусне по този начин не само Барселона, но и Ла Лига," заяви Тебас.