Шефът на Съдийската комисия към БФС - Костадин Гергинов, изрази доста любопитно мнение.

Според него, предшественикът му на този пост - Петър Петров, който към момента е главен отговорник за въвеждането на ВАР, има симпатии към шампиона Лудогорец.

Именно поради тази причина Петров бе сменен като съдийски наблюдател на неделното дерби между Левски и Лудогорец на "Герена".

Тук обаче изниква въпроса, дали Петров ще остане отговорник за ВАР, щом самият шеф на съдиите има съмнение в неговата безпристрастност.

Другият въпрос е дали ще му бъде търсена отговорност, ако се намери връзка между предполагаемите му симпатии към Лудогорец и отсъждания в полза на този клуб по времето, когато той е бил шеф на съдиите.

Костадин Гергинов откри и друга притеснителна връзка, която е между друг бивш шеф на съдиите - Хордан Сталев и собственикът на Славия Венцеслав Стефанов.

Към момента Гергинов е обект на зверски критики от страна на няколко клуба, най-вече шампиона Лудогорец и отбора на ЦСКА 1948. Любопитно, че в негова защита са двата гранда Левски и ЦСКА, които рядко заемат обща позиция в даден конфликт, но в случая подкрепиха Гергинов.

Ето и някои от нещата, които той каза в гостуването си на студио "Дерби".

"В съдийските среди се говори, че Петър Петров, като бивш шеф на съдиите, има някакви симпатии или както искате го наречете, към Лудогорец. Това е причината да го сменя и той няма да е съдийски наблюдател.

Това направих и с Йордан Сталев преди Левски - Славия. Президентът на Славия Венцеслав Стефанов навсякъде разправя, че той е точният човек за председател на комисията. Това мен не ме притеснява, винаги съм имал перфектни отношения. Не исках обаче думите на Венци Стефанов да влияят на мисълта и подсъзнанието на съдията в мача, знаейки кой ще е наблюдател. Смених го с Антон Генов.

Атаките към мен започнаха след Царско село - Лудогорец и по-специално след контузията на Антон Недялков.

Убеден съм, че атаките са лично срещу мен. Не смятам, че съм направил нещо грешно, че съдиите искам да свирят равнопоставено и да няма чадър", сподели той.