Селекционерът на Украйна и легенда на футбола в страната Андрий Шевченко говори за социалната изолация и ситуацията по време на пандемията от коронавирус.

Носителят на "Златната топка" направи и сравнение с друг момент от историята, в който се е сблъскал с подобно нарушаване на нормалното ежедневие. А е бил едва на 9 години...

"Изключително трудно е за всички - каза големият украинец, който живее в последните 20 години между Киев и Милано, където направи най-силните си мачове за Милан. - Най-важното е да не правим глупости, да не нарушаваме мерките и да мислим за околните, не само за себе си.

Очевидно ситуацията е стряскаща и ни отваря очите, нарушавайки ежедневието ни.

Аз съм изживявал нещо подобно, когато бях дете, след като се взриви атомната централа в Чернобил... И информацията бе далеч по-малко. Но също така бяхме принудени да седим у дома и никой не знаеше колко време ще продължи това.

Днес просто не бива да излизаме и да дадем възможност на медицинските лица да си вършат работата. Те са героите на това трудно време.

Случващото се в Италия ме натъжава, аз обичам страната."

Шева е част от огромната група хора, които са били временно евакуирани заради аварията в Чернобил през 1986 г. Тогава той е бил част от детски отбор в Киев.