С трима българи сред титулярните 22-ма и пред публика по-малко на брой от играчите на терена, тимът на Верея хвърли голямата бомба в първия мач по родните терени за календарната година.

Заемащият последното място в класирането старозагорски тим, който няма победа от 8 март 2018-а, завърши наравно 0:0 срещу шампиона и лидер в класирането Лудогорец.

Сред играчите на Верея имаше такива от Украйна, Франция и Грузия, които играеха първия професионален мач в живота си, но въпреки това мъжки удържаха напора на хегемона в родния футбол в последните седем години.

Разградчани играха мудно и безидейно, но въпреки това имаха доста положения пред вратата на домакините.

Всички те, плод на в пъти по-голямата индивидуална класа на играчите в зелено, не на страхотни комбинации и отборна игра.

Разградчани отправиха 19 удара, срещу нито един за съперника си, но така и не поразиха вратата на родения в Украйна бесарабски българин Генади Юревич Ганев, за когото дори в 21-и век е трудно може да намерим някаква информация.

Със сигурност знаем, че това бе дебют за него в професионалния футбол и той запази вратата си суха.

Марселиньо, Кешеру и Вандерсон пък се отчетоха с шокиращи пропуски.

Лудогорец определено се представи доста слабо, а ако играта на отбора продължава да е толкова безидейна, то осмата поредна титла може и да не дойде толкова лесно.

Шокиращото реми означава, че още утре ЦСКА има шанс да съкрати изоставането си от Лудогорец на 4 точки, стига да спечели трудното си гостуване на Черно море във Варна.