Собственикът на Левски Наско Сираков ще говори по темите, които вълнуват привържениците от месеци. Това ще се случи в понеделник, когато клубът отбелязва своя 107-ми рожден ден.

Сираков ще говори за медиите на ежегодния празник, който "сините" организират при Могилката на 22-ро училище - родното място на левскарската идея.

Феновете зоват вече открито за диалог и да чуят детайли около това какво ще се случва с клуба им. Проблемите с лиценза за участие в Първа лига вероятно ще бъдат разрешени с помощта на свежи пари от спонсори и някои договорки с ищци на дължими от тях суми. Но какво ще става в дългосрочен план, не е ясно.

Няма никаква светлина и около това кой ще е треньор, кой ще заеме поста на Павел Колев като изпълнителен директор и т.н.

В публичното пространство се завъртяха няколко варианта, напълно неофициални.

От това, че влиза нов мощен инвеститор, като се свързва компания със силно присъствие в медийния бизнес у нас, до най-черния сценарий с несъстоятелност и загуба на професионален лиценз. Той към момента изглежда не е актуален.

Ето как клубът анонсира на сайта си пубичната изява на Сираков:

"Уважаеми левскари и представители на медиите, мажоритарният собственик на "ПФК Левски" Наско Сираков ще направи изявление във връзка с бъдещето на клуба в понеделник, 24 май, по време на честването на 107-годишния ни рожден ден.

По традиция празникът ще бъде отбелязан на мястото, където е основан нашият любим клуб - Могилката до 22-ро училище в София.

В 11:00 часа в понеделник, за да поднесат цветя и венци, ще присъстват още футболисти, треньори, юноши и "сини" ветерани.

На церемонията за пръв път от над 80 години ще чуете, в изпълнение, стария химн на клуба. Нека заедно почетем основателите му.

Очакваме Ви!"