Скандални думи на Оле Солскяр, мениджъра на Манчестър Юнайтед, разпалиха голям конфликт след мача на неговия отбор като гост на Тотнъм.

"Червените дяволи" спечелиха с 3:1 след обрат, а през първото полувреме попадение в тяхна полза бе отменено след намеса на ВАР за нарушение срещу корееца Сон.

Повторенията показаха, че Скот Мактомини от Юнайтед леко плесва през лицето азиатеца в опит да запази топката - очевидно контакт има, но твърде лек, за да падне играчът на Тотнъм толкова артистично. Нещо, което се случва постоянно в съвременния футбол. Решението обаче бе за нарушение и голът на Единсон Кавани, вкаран секунди по-късно, бе анулиран.

Солскяр изригна срещу Сон, като определено мина границите на здравия разум с изказването си.

"Ако моят син падне така и не става от тревата, той няма да получи храна. Това е срамно. Играта е напълно полудяла. Шокиран съм от това решение. Реферите бяха измамени от Сон. Ние видяхме ясно случилото се и знаем, че това е редовен гол."

Думите му са стряскащи първо на ниво чисто човешки отношения, а и в контекста на това, че поведение като това на корееца се случва във всеки мач.

И играчите на Юнайтед не правят изключение. Само преди три дни Бруно Фернандес спечели дузпа за отбора по огледален начин в мача с Гранада в Лига Европа, падайки след минимално докосване от ръката на съперник при центриране.

Но минути след норвежеца говори Жозе Моуриньо и гневът на португалеца е обясним.

"Разочарован съм, че не ме питате за думите на Оле относно Сони - започна Специалния. - Наистина съм изненадан от това. Казах и на него, както ще кажа и на вас - това е недопустимо, някой да говори за играч от друг отбор такива неща.

Това е тъжно, а  Сон има огромен късмет, че баща му е по-добър човек от Оле Солскяр. Не мисля, че има баща, който не храни децата си. Някои хора крадат, за да хранят децата си, а ако трябва, и аз бих го правил!

Много съм разочарован от тези думи. И също така съм разочарован, че вие, журналистите, не отдавате достатъчно сериозно внимание на неговите думи, които са недопустими."