Разочарование е думата, която най-често се среща из днешните медии във Франция и Европа, когато се говори за първия мач като титуляр на Лео Меси за ПСЖ в Шампионската лига.

Звездният състав на парижани не успя да бие белгийския Брюж като гост - 1:1.

"Фантоми", написа директно в. "Екип", описвайки представянето на асовете в атаката на гостите - Меси, Неймар и Килиан Мбапе. Последният излезе от терена в 51-вата минута с травма в глезена, като още няма информация колко дълго няма да играе.

"Трио М-Н-М? Е, това още не работи", пише изданието, като абревиатурата е за Меси - Неймар - Мбапе. От това нападение се очаква да е най-силното в света.

"Доста сиво", опитва да е по-оригинален английският "Мирър", като подчертава, че Меси определено е опитвал да е най-активен в редовете на гостите, но нещата не са се получавали.

Лео има 84 отигравания в мача, което повече и от Неймар, и от Мбапе. Удари и греда, даде два паса, които се считат за "ключови", но не бяха завършени с гол.

"Началото е далеч от очакванията", реагира на първия мач на аржентинеца като играч от стартовите 11 на ПСЖ и CNN. Медията твърди, че домакините не са били затруднени от звездния състав на френския вицешампион.

"Не направих почти нищо, нямаше какво да спасявам - вдигна рамене вратарят на белгийците Симон Миноле. - Имаше 2-3 удара, но нищо специално. Не беше някакво героично представяне. Всъщност, защитата пред мен игра отлично, те имат страшно много индивидуална класа и ние знаехме, че само с много тичане и отговорност ще ги спрем. И го направихме."

"Разочароващи Меси и ПСЖ", коментира "Ройтерс".