Днес се проведе поредната среща относно доста несигурното бъдеще на футболния Левски.

След нея превърнлият се в централна фигура за клуба в последните дни Константин Папазов, отказа да говори пред медиите.

Вчера той заяви, че очаква да получи мажоритарният пакет акции на клуба от Васил Божков и Георги Попов.

Пред медиите обаче говориха председателят на Националния клуб на привържениците - Степан Хиндлиян и председателят на Тръст "Синя България" - Даниел Стрзов.

И двамата заявиха, че поводи за оптимизъм има, но акциите все още не са тук, така че на този етап нищо не е сигурно.

Феновете от своя страна са се заели с организиране на редица събития около 106-ия рожден ден на клуба на 24 май, като целта им ще бъде събиране на средства и активното възобновяване на дарителските кампании.

Именно феновете на Левски бяха единственият спонсор и носител на приходи в последните три месеца.

"Поводи за оптимизъм винаги има. След днешната среща има много сериозни поводи. Подготвят се събития за рождения ден на клуба. Ще направим всичко възможно то да генерира приходи. Ще се възстановява и дарителската кампания.

По отношение на акции и собственост - нищо не мога да ви кажа. Има детайли, когато бъдат избистрени, ще бъдете уведомени. Нека не говорим за това как феновете могат да издържат клуба. Това обемно говорене по тази тема произвежда един продукт -"боза". Нека дойдат акциите и ще се разбере кой и как ще финансира клуба.

Казах ви днес за какво се събрахме да коментираме. Нека да не говоря от името на всички фенове. Има много хора, които може да питате. Аз съм оптимист, че Левски има бъдеще. За нас най-важното нещо е да покажем мобилизация.

Дали Божков няма да върне акциите? Това е хипотеза. Предпочитам да не коментирам. Нека нещата да се случат", каза председателят на НКП Степан Хиндлиян.

Председателят на Тръст "Синя България" - Даниел Стрезов, пък заяви:

"Акциите още не са тук. В крайна сметка е важно какво ще реши човекът, който дава акциите. Ние може да имаме всякакви мнения и претенции, но зависим от неговата воля.

Пряко феновете трудно биха могли да издържат Левски. Феновете могат да бъдат много полезни.

Най-важното нещо, което могат да направят феновете е да бъдат плътно зад отбора и това да стане една притегателна сила за инвеститори, спонсори и рекламодатели. Не се коментират имена на фирми.

Очаква ни обединение за 24 май и имаме идеи да направим хубави неща".