Берое отново остана без треньор само дни, след като се раздели с Димитър Димитров-Херо.

Новоназначеният като временен наставник Петър Колев се отказа от поста след равенството с Монтана в събота (1:1).

"Получих подкрепата на близки и приятели, но ми трябваше една благословия от един човек - каза Колев след двубоя. - Той ми е дал почти всичко във футбола, научил ме е на много неща. Благодаря на ръководството, защото Берое е трамплин за една треньорска кариера.

Знам какво е в душата на Димитър Димитров. Знам, че има и много хора около него, които се радват и говорят. Затова обявих и на футболистите, че от днес аз не съм старши треньор на отбора.

Може би съм част от нещо старо, което има връзка с представянето на отбора досега. И трябва да си поема своята отговорност. Не съм получил благословията на този човек. За мен това е повече от всичко. Предателство ще е, ако продължа. Просто искам да се прибера вкъщи, главата ми да е чиста, душата ми свободна."

Очевидно Колев, който от дълги години е в щаба на Херо, иска да напусне от лоялност към него.

Ръководството обаче реагира и спортният директор Валентин Грудев коментира така думите на треньора:

"Много изненадващо решение. Преди да излезе за интервюто с телевизията, Петър Колев направи изявление на футболистите, че благодари на ръководството, но това са нормални спонтанни реакции. Ще имаме време до тренировката във вторник да разговаряме наново. Явно доста му е повлияло, че е бил дълго време в щаба на Димитър Димитров, но той знае много добре, че има абсолютен кредит на доверие от ръководството. Той има договор с Берое и няма как да взима моментни решения."