С множество плакати срещу президента на БФС Борислав Михайлов осъмна София тази сутрин.

Акцията е част от националния протест срещу ръководството на футболната централа, планиран за довечера в 17 часа пред централата в Бояна. Очаква се запалянковците да затворят движението по Околовръстното шосе в района, предупредиха от МВР.

От 3 дни феновете на ЦСКА са на протестен палатков лагер пред сградата на БФС. "Червените" призоваха всички запалянковци от цялата страна да ги подкрепят.

Вчера от агитките на пловдивските Локомотив и Ботев също излязоха на протест. Транспарант срещу Борислав Михайлов бе разпънат над магистрала "Тракия".

По неофициална информация, предстои блокада на "Дунав мост" до Русе.

Във Варна, Ямбол, Велико Търново, Бургас, Благоевград и Видин също ще има акции.

Протестът е подкрепен от кандидата за президент Димитър Бербатов, който вчера лично посети стадион "Георги Аспарухов", за да се опита да спечели и "Левски" на своя страна.

Както е ясно, собственикът на "сините" Наско Сираков публично подкрепи на последния конгрес Борислав Михайлов с мотива, че двамата са приятели от над 40 години.

Този му ход обаче не се хареса на феновете и е възможно на "Герена" да преосмислят позицията си.

Националният протест на запалянковците идва на фона на поредните тежки съдебни битки между настоящата власт в БФС и опозицията.

След като от екипа на Бербатов проведоха алтернативен конгрес и подадоха документи в Търговския регистър за вписване, от БФС вчера веднага обжалваха и поне временно блокираха процедурата.

Докато обаче управляващи и опозиция се бламират със съдебни хватки, БФС е изправен пред угрозата да му бъде отнет лиценза от спортното министерство.

Причината е, че футболната централа не е представила бюджета си за годината във ведомството на Радостин Василев, защото сметките трябва да се гласуват на конгрес.

Протестната акция на феновете в Пловдив от вчера.

Фейсбук