Бившият английски национал Сол Кемпбъл се затруднява в опитите си да си намери отбор за ръководене.

Някогашният централен защитник спечели два пъти Висшата лига и четири пъти Купата на ФА като футболист, но сега треньорската му кариера меко казано не върви.

"Кандидатствах за младежкия отбор на Англия, Бристол Роувърс, Бристол Сити и разговарях със Суонси, МК Донс, Донкастър, Ипсуич, Престън.. списъкът е дълъг и е в последните две години", заяви 47-годишният Кемпбъл.

Той се оттегли от активната си кариера през 2010-а и за кратко беше треньор на Макърсфийлд Таун, където избегна изпадане в последния кръг.

След това води и Саутенд в Лига 1, но и двата отбора напусна заради финансовите проблеми в клуба. Сега предложения към него няма.

"Готов съм и да работя в чужбина. Помогнах на Тиенри Анри със защитата му, когато работеше в Канада, но тогава имаше дълго карантириниране и забрани, и за това нещата не се получиха. Моята цел №1 е да съм мениджър на отбор в Англия. Познавам футбола отвътре и съм играл на най-високо ниво. Знам, че това само по себе си не е гаранция за успех, но е нещо. Мога да предам знанията си.

Трудно е когато не получаваш възможности и те подценяват. Обичам да съм около футбола и не искам да загубя това. Когато си встрани, това е тест за любовта ти към играта.

Тъжната реалност е, че може никога повече да не получа предложение. Може би се нуждая от някаква помощ от Господ, но ще продължа да натискам. Ако се получи, ще съм готов", каза бившият играч на Арсенал.