Спас Русев отказа да коментира ситуацията в Левски, след като Dir.bg го намери за такъв извън страната.

Босът на клуба не пожела да говори по горещите теми, въпреки че днес новините от "Герена" следват светкавично една след друга, а новият директор Павел Колев официално говори за нови собственици и предстоящото им влизане при "сините".

"Няма да коментирам, през тази седмица съм в чужбина и не се занимавам с това", отвърна Русев на нашето питане за процесите в Левски.

Той стана собственик преди две години и половина, като надеждите на феновете на отбора бяха за нов имидж, позитивни промени и трофеи.

Нищо от тези неща не се случи, а празната витрина дори е гарнирана с няколко дела за несъстоятелност срещу клуба и заплаха за УЕФА за изваждане от евротурнирите след неизпълнение на условия по мониторинга.

Същевременно човекът, който вършеше голяма част от оперативната работа на "Герена" при ръководството на Русев - Красимир Иванов, със сигурност си тръгва от Левски в момента, в който приключи процедурата по одит.

Тя е заръчана от новите собственици, които ще влязат във владение на гранда вероятно още в началото на март след Общото събрание на акционерите.

Неофициално се говори за сериозно участие в собствеността на бизнесмени като Васил Божков и братята Димитър и Милен Ганеви. Официално потвърждение за ангажимент на никой от тях с Левски обаче все още липсва.