В последните седмици все по-усилено се говори за смяна на собствеността в Милан, като паралелно с това се говори за потенциални трансфери на не един и двама играчи от световна класа. Инвестиционната компания от Бахрейн Investcorp води преговори за закупуването на “росонерите” за сума около 1 милиард евро.

По информация на La Gazzetta dello Sport, в случай на действително осъществяване на такава сделка, Милан ще направи всичко по силите си да привлече Рахийм Стърлинг от Манчестър Сити, както и тандем от Реал (Мадрид) - Марко Асенсио и Иско.

Стърлинг вероятно би имал интерес за подобен ход, твърди изданието, защото актуалния му договор с Ман Сити изтича през 2023 година. 

Иско пък може да се озове в Милано със свободен трансфер, след като сделката му се Реал ще приключи през месец юни тази година.

Името на Асенсио пък не се свърза с “червено-черните” за първи път - италианците от доста време имат интерес към крилото на Реал.

Новите собственици биха могли да дадат на спортно-техническото ръководство на италианския гранд 300 милиона евро за нови футболисти.