Стойчо Младенов даде първото си интервю след повторния си дебют като наставник на ЦСКА.

Той коментира случилото се в мача с Лиепая, който завърши 0:0 и бе спечелен от "червените" с 3:1 след дузпи. Младенов не каза конкретно дали е доволен от показаното, но отчете умората в неговия отбор. Сподели, че има основа в ЦСКА, която трябва да се развива.

"В определени моменти имахме възможности, с които да решим мача, особено ситуациите на Кайседо. Дузпите оказаха най-голямо влияние и Бусато бе над всички в този мач със спасяването на дузпите, които ни дадоха победата. Знаете, това е рулетка. Качествата и психиката на самия играч са изключително в този момент. Радвам се, че нашите играчи издържаха на напрежението.

Не виждам разлика от мача в София и този. Противникът подходи по един и същи начин. За съжаление в един момент нашият отбор отпадна физически и това изравни възможностите на двата отбора. Затова и отидохме към дузпи. Играчите се радват на победата. Това е един трамплин за тях, защото отстраняваме напрежението и те придобиват увереност и самочувствие. Надявам се да възстановим. Виждате, че Вальо Антов с риск влезе да играе, за което му благодаря. Той е капитан на отбора и така трябва да бъде.

Надявам се да създадем по-голяма скамейка и по-голяма конкуренция в отбора. Имаме добра основа, върху която трябва да надграждаме. Сами виждате, работим в тази насока. Имаме отлични футболисти, доста млади с добри качества. Дано покажат още по-добри игри.

Отборът стоя по-компактно и разчитахме на остротата по крилата. Имахме добри комбинации първото полувреме, но с времето играта се изравни. Бяхме подготвени със стартовия състав и определени смени. Бяхме предвидили и продължения, и дузпи. Списъкът бе предварително изготвен.

ЦСКА трябва да има по-голямо търпение към чужденците, тъй като времето за адаптация не винаги протича по начина, по който на нас ни се иска. Няма да забравя двама футболисти на световно ниво - Лео Лима и Соуза. Тогава такава преса им наложихме, че направихме обратния ефект. Към такива футболисти с класа като Бусато трябва да прилагаме повече търпение и да им се даде време да се адаптират към живота в България и в отбора. Той израства с всеки сезон и днес демонстрира голяма класа.