Като супергерой от комикс, Килиан Мбапе се появи на вчерашната тренировка на Франция със своето специално оръжие, което ще използва до края на Европейското.

Суперзвездата на Франция показа спциалната маска, с която ще играе на до края на турнира, след като носът му бе счупен по време на първия мач срещу Австрия.

Първоначално имаше доста неясноти около Мбапе. Имаше подозрения, че той ще се оперира, но в крайна сметка интервенцията се отложи за след края на първенството.

Другата неяснота е дали Мбапе ще бъде на линия за тазвечершният мач срещу Нидерландия, като според Дидие Дешан нещата се движат в посока, в която суперзвездата на тима да бъде готов за срещата.

"Потвърждавам, че той се чувства по-добре. Движи се в правилната посока и ще играе с маска, която да пази носа му, за да избегнем нови усложнения", заяви селекционерът.

Колкото до маската, в часовете преди появата на Мбапе из социалните мрежи имаше какви ли предположения как ще изглежда маската. Феновете експериментираха с какъв ли не дизайн, но в маската няма да има нищо толкова странно.

Тя е в цветовете на френския флаг, като с нея Мбапе ще се надява да изведе родината си до големия финал в Берлин.

Снимка: АР/БТА