Трагична новина попари Алисон Бекер, един от най-добрите вратари в света. Бразилецът, който е титуляр на вратата на своята страна, а и на Ливърпул от 3 години, научи за смъртта на баща му Жозе тази нощ.

57-годишният мъж е плувал в езеро край вилата на семейството в Бразилия.

Предполага се, че човекът е направил сърдечен удар, защото е бил отличен плувец, а и водите са били спокойни по времето, когато той е влязъл в езерото. То е до имота на фамилия Бекер в селцето Лаврас до Сул, недалеч от Порту Алегре.

Алисон има и без това много тежък сезон, след като предишните две години му донесоха куп успехи - спечели Шампионската лига, титлата на Англия и Световното клубно първенство с Ливърпул, както и Копа Америка с Бразилия.

След рестарта на футбола насред пандемията обаче лекува три различни травми, изкара вируса и пропусна няколко седмици, а напоследък е в слаба форма и критикуван за индивидуални грешки, донесли голове и загуби на отбора му.

Ливърпул преживява най-тежката си криза при треньора Юрген Клоп, който пък загуби майка си преди 3 седмици, а сега идва поредна трагична новина за член на отбора.