Масимилиано Алегри, треньорът на Ювентус, направи интересно изказване след края на сезона в Серия "А". "Бианконерите" завършиха на седмата позиция, след като в последния кръг надвиха Удинезе с 1:0. Юве действително щеше да е по-нагоре в класирането, ако не бяха наказанията с отнети точки.

"Просто искам да благодаря на момчетата и на всички, които работиха с нас през сезона. Гордея се с този отбор, с тези играчи, както и с всеки един, помогнал ни по някакъв начин. Сезонът приключва тук. Годината беше трудна, но също така и прекрасна. Направихме някои грешки, но като цяло всичко е положително", заяви наставникът.

Той коментира и ситуацията с отнетите точки на торинския гранд. На 20 януари тази година от актива на Юве бяха взети 15 точки, но след обжалване в съда се стигна до връщането им на 20 април.

На 22 май обаче пак се стигна до отнемане, но този път "само" на 10 точки, което разбира се повлия на крайното класиране.

"Наказанието от 10 точки не беше наша вина. На терена изведох отбора до трето място в класирането и никой не може да ми го отнеме", категоричен бе Алегри.

Седмата позиция в крайното класиране означава, че през есента Ювентус ще участва в Лигата на конференциите - третата по сила надпревара в европейския клубен футбол.