Президентът на Френската футболна федерация - Ноел льо Грет, предизвика сериозен скандал заради изказването си, че голямата суперзвезда Килиан Мбапе е поискал да се откаже от националния тим.

Това се е случило в разгара на Евро 2020, точно след сензационното отпадане на Франция от Швейцария след изпълнение на дузпи.

В онзи мач "петлите" пропиляха аванс от 3:1 и след дузпи отпаднаха на осминафиналите, макар да бяха в ролята си на действащ световен шампион и основен фаворит за титлата.

Именно Мбапе пропусна решителната дузпа в мача, а дни по-късно е поискал среща с президента на федерацията, на която е заявил, че няма да играе за Франция.

Мотивът е бил, че федерацията не е застанала зад него след хилядите критики към него в социалните мрежи.

Разкритието на Ноел льо Грет придизвика редица противоречиви реакции в социалните мрежи, където и без това отношението към Мбапе не е особено позотивно след новия му договор с ПСЖ, където освен умопомрачителна заплата, той на практика ще има власт да избира треньора и част от бъдещите си съотборници.

Самият Мбапе, който на 23 вече е световен шампион и вероятно бъдещ няколкократен носител на "Златната топка", не пропусна да реагира в социалните мрежи след изкаването на Льо Грет.

Той уточни, че е искал да се откаже заради расистки обиди от френски фенове, а не заради пропуснатата дузпа.

"Както и да е. Аз обясних всичко добре, исках да се откажа заради расизма, не заради дузпа. Той обаче смяташе, че изобщо няма расистки проблеми", написа той.

Снимка: Getty images