На фона на всичките проблеми на ЦСКА и наказанието от ФИФА, клубът понесе и парична санкция от страна на УЕФА.

Припомняме, че "червените" получиха забрана да картотекират нови футболисти в продължение на два сезона, заради загубено дело срещу бившия си играч Юнес Бенжелюн. Французинът има да получава около милион лева още от 2013-а, като след дълги съдебни битки и обжалвания, Швейцарският върховен съд отсъди в полза на играча.

На фона на тези проблеми, ЦСКА получи и глоба от 12 750 евро от страна на УЕФА заради мача между "червените" и Рома от групите на Лигата на конференциите.

Глобата е заради нерегламентирано използване на пипиротехника, като с тази санкция за тазгодишното си европейско участие ЦСКА е платил 59 250 евро в глоби.

В същото време клубът отвори дарителска сметка, в която феновете ще могат да внасят пари в помощ на санкцията от ФИФА.

Ако ЦСКА се разплати с Юнес Бенжелюн в срок, то наказанието ще падне и клубът ще може да картотекира нови играчи.

Според написаното от "червените", дарителската сметка се отваря заради огромния интерес и запитване от страна на феновете, които сами са пожелали да помогнат.

"Уважаеми армейци,

Във връзка с многобройните запитвания, проявено желание и инициативност от Ваша страна да подпомогнете любимия си отбор в тази несправедлива и нечестна ситуация, в която се озовахме заради непрофесионалното, некадърно и престъпно управление на клуба ни в предишните години, откликваме на Вашата идея да се отвори дарителска сметка.

В нея всички Вие, които искате по някакъв начин и с колкото позволяват възможностите Ви да станете съпричастни с нас в тази битка, ще можете да дарите парични суми, отделяйки от личните си финансови средства в тези тежки времена.

Вярваме, че заедно ще се справим и с това неочаквано предизвикателство", написаха от клуба.