УЕФА вече преведе в касата на българските клубове - участници в евротурнирите, заработените от тях средства за този сезон.

Само един отбор от родното първенство остава в играта, като Лудогорец утре вечер започва битките в груповата фаза на Лига Европа.

Именно шампионът получи и най-голямата сума, която е предостатъчна за годишната издръжка на повечето отбори в българското първенство.

Парите са близо 9 милиона лева (малко над 4 милиона евро), като те са за преминатите квалификации в Лига Европа, както и за влизането в групата. Там всяка точка ще носи по още 190 000 eвро, а победа се премира с 570 000 евро.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/19331252/0131/bg

Лудогорец е в група с ЦСКА (Москва), Ференцварош и Еспаньол.

Още преди Нова година и тези суми ще бъдат преведени. Така, с едно силно представяне в карето, отборът от Разград спокойно може да мине в общият приход от евроучастието си 10 милиона лева.

Другите български представители - ЦСКА, Локомотив (Пд) и Левски, спечелиха доста по-малки суми от участията си, като "сините" и носителите на Купата от Пловдив минаха само един кръг, а "червените" елиминираха два противника, преди да отпаднат от украинския Заря.