Шефът на Славия - Венцеслав Стефанов, няма намерение на влиза в новия Изпълком на БФС, който ще бъде определен на Конгреса на 7 юни.

"Аз вече съм много стар човек", така Стефанов аргументира решението си.

Той все пак обяви, че е готов да помага на всеки със съвети. Футболният бос освен това сподели, че има свой кандидат за президентския пост в централата, но няма намерение да го разкрива на такъв ранен етап.

"Имам кандидат за президент на БФС. Имам кандидат, който да бъде и като изпълнителне директор. Ако сега ги кажа, до юни месец ще им разгоните фамилията. Ще има на 6 години как се е напикал, на 14 години с кой се е сбил.

И двамата са много коректни, мъжки, футболни хора. Честни с достойнство. Знаят езици. Дали са футболни хора? Не, от фигурното пързаляне са.

Мога да помагам и отвън, но на този, който иска да се учи. Този, който е решил да се удави, няма смисъл да му се помага. Новото ръководство трябва да работи с държавата. Ще помагам на Славия, докато мога".

Стефанов също така коментира темата около въвеждането на ВАР в България, както и състоянието на националния тим.

"Мишел Платини, който е голям футболист и ръководител, ни върна на футболната карта. Той каза, че ВАР е бич за футбола. Когато е човешка грешка, то се вижда. Когато ние ги търсим, тогава се извършват издевателства над другите отбори.

Докарали сме го дотам, че с изкуствено дишане да вдигаме националния отбор, за да се класираме на европейско първенство. Друг е въпросът как ще се приберем. Аз лично не бих отишъл да гледам мачовете при класиране за европейското първенство, защото ме е страх как ще се приберем.

Унгария е на нашето дередже. Исландия е малка държава, но почти всички техни национали играят в силните първенства. Дано да имаме шанс. Като българин желая да успеем", сподели той.