Взети са проби за новия коронавирус от отбора на "Лудогорец", който пътува до Италия за мач от турнира Лига Европа срещу Интер. Това заяви по време на брифинг генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, началник на Военномедицинска академия и председател на Националния оперативен щаб, създаден във връзка с разпространението на новия коронавирус COVID-19.

По думите му, от клуба са изпълнили всички препоръки на оперативния щаб – съкратили са престоя си и са останали в Италия само за една нощувка, през цялото време на италианска земя са били с лични предпазни средства от висок клас, осигурени от отбора, персоналът в хотела в бил минимизиран и по наше изискване са носили предпазни средства и ръкавици.

"Футболистите не са напускали стаите си, извън тренировката и провеждането на срещата. Милано са го видяли само през прозорците на автобуса. С тях пътуваше епидемиолог от ВМА, който съблюдаваше спазването на всички тези мерки", поясни генерал-майор Мутафчийски.

Тази сутрин отборът се е завърнал в България в добро самочувствие и здраве. Взети са им проби – по изискване на собственика и изпълнителния директор на "Лудогорец". След два дни тестовете ще бъдат повторени.

Всички тестове са закупени със средства на клуба.