Манчестър Юнайтед отстрани от първия състав Джейдън Санчо, като официално съобщи позицията си по темата със скандалния играч.

Крилото забърка каша с публикация в социалните мрежи, в която коментира изказване на мениджъра си Ерик тен Хаг. Треньорът каза директно, че не е включил Санчо в групата за дербито с Арсенал, защото не е доволен от това, което той показва в тренировките.

В отговор футболистът, купен от Борусия Дортмунд за 85 милиона евро преди две години, написа, че не бива да се вярва на всичко казано, и че е изкупителна жертва.

"Джейдън Санчо ще тренира по персонална програма и не като част от първия отбор на Манчестър Юнайтед - обяви клубът. - Това ще е така, докато не бъде разрешено продължаващ казус от дисциплинарен характер."

Санчо така и не успява да покаже формата, която предизвика Юнайтед да го купи от Дортмунд.

Той отсъстваше с месеци миналия сезон, като Тен Хаг тогава обяви, че е имал психически проблеми, и подкрепи играча.

А казусите на клуба от такова естество не стихват, при това все със звезди. Мейсън Гринууд бе принуден да напусне и е под наем в Хетафе, след като почти две години не игра заради съдебно дело срещу него за побой на приятелката му.

Вероятно нападателят никога повече няма да облече екипа на родния си Юнайтед.

Антони пък - бразилското крило, взето за 100 милиона евро от Аякс, остана в Бразилия след лагера на националния тим в последните дни, за да разреши казус с обвинения срещу него също в домашно насилие.

Те са достатъчно сериозни да бъде изваден от състава на селесао, а Юнайтед да разреши на толкова скъп свой играч да не се прибира при отбора, а да остане в родината и да се търси решение на проблема.