Плановете за възобновяване на сезона в Серия "А" с мачове в 16:30 следобед местно време породи напрежение сред членовете на Асоциацията на професионалните футболисти в Италия.

Местната федерация се надява, че ще може да рестартира първенството на 13 юни, като оставащите 12 кръга да бъдат изиграни за възможно най-кратък период от време. Срещите ще бъдат разпределени в три часови диапазона - от 16:30, от 18:45 и от 21:00 часа.

"Да играем мачове в 16:30 в средата на лятото, през юни и юли? Няма начин, в който футболистите да играят толкова много мачове по това време", каза Умберто Калчано, вицепрезидент на Асоциацията пред "Ла Република".

"Президентите на клубовете мислят единствено за телевизиите, но не и за здравето на играчите", пък каза капитанът на Бреша Даниеле Гасталдело.

"Вие рискувате сигурността на играчите", добави Гасталдело пред радио "Рай".

"Да се изизграят толкова много мачове при такива температура през лятото няма да бъде лесно. Да играем в 16:30 ще бъде скандално, ако това се случи", допълни той.

Бившият доктор на националния отбор на Италия Енрико Кастелачи сравни предложените условия с тези от световното първенство в Бразилия през 2014 година.

"Много е трудно да се играе в такива условия. В Бразилия влажността на въздуха следобед е 90 процента. Това са трудни за справяне условия. Аз лично бих избягвал това време от деня", каза още д-р Кастелачи.