Ивелин Попов може да бъде принуден да напусне Ростов, въпреки че се представя силно в руския отбор през тази есен.

Капитанът на националния тим на България изигра 14 от 16-те шампионатни мача като титуляр досега, вкара и един гол. Но 32-годишният полузащитник може да няма избор, след като скандално интервю на треньора му Валерий Карпин разкри проблемите на клуба.

"Говори се за Шампионска лига, за битка за титлата - казва Карпин пред "Спорт-Експрес". - Това не са реални неща. Трябва да оценим ситуацията, каквато е. Три месеца няма заплати. Момчетата са герои, разбират, търпят и играят. Но всякакви граници са преминати. Мога само да им благодаря."

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/29308-67295-2326/0331/bg

Оказва се, че финансовата криза е голяма и компанията на президента Арташес Артутунян не успява да се справи. Или по-точно - не получава необходимата и обещана подкрепа от областния губернатор и няколкото големи партньора на клуба. "Финансова блокада", го нарече самият президент.

И заплаши, че ще си тръгне, захвърляйки всичко, изградено дотук.

Първата реакция е, че ще се наложи разпродажба на водещите играчи през януари. Те са с най-големи заплати, а и могат да донесат най-големи суми в касата на Ростов. Един от тях е Попов.

"Не знам какво ще се случи - призна Карпин. - Ако Арташес Владимирович си тръгне, същото ще направя и аз. Той ме покани тук, с него работим заедно и изградихме отбора съвместно. На мен ми харесва всичко в Ростов, тимът е чудесен, феновете се радват, стадионът и градът са великолепни."

Тъжното е, че Ростов е трети в класирането и прави отличен сезон. С 30 точки от 16 кръга и само на 6 зад лидера Зенит, отборът на Попето има амбиции за големи неща. Поне спортно-технически...

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/2326-67295/0231/bg