Жозе Моуриньо има своето мнение за това кой играч е над останалите в цялата история на футбола.

Напоследък упражненията в това да се назове вечния №1 са особено модерни, а поводи за постоянно възобновяване на такъв дебат дадоха и Мондиал 2022, и кончината на Пеле, и събитията около Кристиано Роналдо в последните седмици.

"За мен не е нито Меси, нито Роналдо - въпреки че те са велики футболисти - коментира треньорът на Рома Моуриньо пред медиите в Рим. - Цялото ми уважение към Пеле и всичко, направено от него в играта.

Прекланям се пред Марадона, който ми беше приятел, също уникален играч. Но за мен като талант, дарба от Бог и влияние върху събитията на терена, никой не може да се сравни с Роналдо - Феномена.

Видях го отблизо в Барселона през 90-те, когато се появи като тийнейджър (тогава Жозе е асистент на сър Боби Робсън - б.р.). Веднага бе ясно, че това е най-добрият играч, когото някога съм виждал. И мнението ми не се е променило.

Кристиано Роналдо и Лео Меси имат много по-дълги кариери и са на върха в последните 15 години, това им дава статута, който имат.

Въпреки това, ако говорим за талант и умения, никой не може да надмине Роналдо Назарио. Контузиите съсипаха една кариера, която и без това е невероятно впечатляваща, защото той спечели много и показа много.

Изумителен футболист."