Няма и ден скука с пресконференциите на Жозе Моуриньо, сега мениджър на Тотнъм. На въпрос на репортер в онлайн брифинга на Специалния преди неделното дерби с Арсенал дали се усеща променен като треньор и как вижда бъдещето си в клуба, португалецът се впусна в монолог-класика.

"Аз работя за клуба, не за себе си. Не мисля за мен. Жертвам своето его в името на клубния успех. Да, може би съм се променил, може би съм в нов етап от живота и кариерата си...

Гледам рядко към своите успехи и рекорди, искам доброто за Тотнъм.

Договорът ми тук е за три години и се концентрирам върху този период. Вярвам, че за това време ще спечелим трофеи. Ако не, а клубът го направи след мен, пак ще съм щастлив, защото съм оставил някаква основа.

Не мога да повярвам какви неща се случват от първия ми ден тук. Негативни неща. Всички тези контузии... Вярвам, че това няма да продължи така.

И все пак, когато ни критикувате, не забравяйте: Тотнъм има най-хубавия стадион в света, най-добрата тренировъчна база и страхотен отбор. Имаме всичко, за да сме успешни.

Остават ни четири мача, това са 12 точки. Ще опитаме да ги спечелим. В неделя имаме дерби, което значи много за феновете. Това са конкретните ми цели.

Ще направим промени през трансферния период, но нямаме нужда от огромни инвестиции, каквито клубът направи миналото лято (над 130 милиона евро - б.р.).

Колко време отне на Юрген и Ливърпул да постигнат успех? Четири години, като през това време те взеха един от най-добрите вратари в света и един от най-добрите защитници... И не само това."