Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо намери опорна точка, по която да отправи критика към доскорошните си работодатели.

Португалецът беше уволнен на 18 декември след тежка загуба от Ливърпул, а отборът тръгна стремглаво нагоре с новия временен мениджър Оле Гунар Солскяр.

Откакто е без работа португалецът се отдава на участия в телевизионни студия и коментар на мачове. Информациите са, че наскоро е отказал конкретна оферта, като най-вероятно тя е от Бенфика.

По време на престоя си в Юнайтед Жозе често се оплакваше от трансферната политика и невъзможността да закупи играчите, които иска най-вече в зоната на централните защитници.

Според него "червените дяволи" имат проблем със скаутското звено.

"Предпочитам пет познати скаути, отколкото 500, с които не съм се срещал никога", отсече Специалния.

Освен това португалецът сподели в какъв клуб иска да работи занапред: "Ако е клуб без амбиции, няма да отида, защото искам да съм на най-високото ниво. Искам да работя с хора, които харесвам и с които споделяме еднакви идеи. Не искам да съм в постоянен конфликт заради различни интереси".

Жозе даде за позитивен пример работата си в Интер, за който има спекулации, че може да бъде воден за втори път от човека, който го изведе до трофея в Шампионска лига.